1. Ode an d’n Oek
Cora Tollenaar leest een lofdicht van Leen de Jonge op haar geliefde dijkendorp.

2. Een rondje over de markt
Elsa van Hermon leidt u rond over het marktpleintje. Een kruising van dijken, waaraan in vroegere jaren tal van cafés lagen en het bankje onder de leugenboom het centrum was voor nieuwtjes en sterke verhalen.

3. Molenaarsbloed
Jelle de Groote was als kind al in de ban van de molen. Een droom kwam uit: nu laat hij als molenaar ‘zijn’ Windlust draaien.

4. ’n Schônen Oekse diek
Jan Lauret neemt u mee naar de Noorddijk, een geliefde wandelroute voor ‘Oekenezen’ en een avontuurlijke speelplek voor kinderen.

5. Limousin
Diervriendelijk en duurzaam zijn termen die bij Peter Mol hoog in het vaandel staan. Hij fokt roodbruine Limousin koeien die hij verwerkt in zijn eigen slagerij. Alleen puur natuur vlees verlaat zijn winkel.

6. Terug in de tijd
Broer Haak vertelt over het ontstaan van Hoek zoals dat is verbeeld in de gebrandschilderde ramen van de Nederlands Hervormde kerk.

7. Mooi aangekleed
Klederdracht heeft meer om het lijf dan aangekleed zijn. Jo de Kraker en Corrie de Putter doen de tradities van de Axelse klederdracht uit de doeken. Eenmaal fraai uitgedost, kan het pronken beginnen.

8. Van de karre gevallen
Van bewoners van Hoek (Oekenezen in de volksmond) wordt traditiegetrouw gezegd dat ze van de kar zijn gevallen. Dat heeft te maken met het verhaal over het redden van de kerkklok. Krijn Dieleman legt het uit.

9. ’t Bosje van Calon
Flower power pur sang. Zo zou het bosje van George Calon omschreven kunnen worden. In de jaren 70 van de vorige eeuw huisde er een commune van idealistische bewoners en hun dito ideeën. Nu is het een natuurgebiedje met een veelsoortige flora en een keur aan vogels en insecten.

10. Dijken, knotwilgen en steenuilen
Vogelaar Eddy Matthijs wijst u op de nestplaatsen van verschillende soorten vogels in de talrijke knotwilgen. De meest in het oog springende is de steenuil. Eddy lokt ze op een speciale manier.

11. Dijkdoorbraak
Dijken waren en zijn van levensbelang voor Hoek. Dat bleek ook tijdens de Watersnoodramp van 1953. Jan Platteeuw maakte de ramp mee en toont u op de Lovenpolderweg waar het water de dijk destijds de baas was.

12. De Duivenmelker
De duivensport speelt in het leven van menig Hoekenaar een rol. Zo ook voor Ronald Peeman. Met passie verhaalt hij over ‘duivenmelken’, inkorven, doffers en vallende duiven.