1. Mooi Zuiddorpe
Christian Buijs-Waelput leest een ode aan het dorp voor van Marie-Cécile Moerdijk: ‘Onder de Linden’.

2. Onder de Linden
Een korte wandeling met Christian Buijs-Waelput geeft u een beeld van het vroegere dorpsleven op het plein.

3. Moernering
Sankie Koster brengt u terug naar de eerste jaren van het dorp als nederzetting in het veen.

4. Lourdes in Zuid Zeeland
Achiel Gerres vertelt het bijzondere verhaal van twee grotten en van het bedevaartsoord dat Zuiddorpe ooit was.

5. De Lichtprocessie
Het jaarlijks terugkerende hoogtepunt in de Mariaverering in het dorp heeft diepe indruk gemaakt op de toen jonge misdienaar Achiel Gerres.

6. Fort St. Jan
Zuiddorpe was tijdens de Tachtigjarige Oorlog een onderdeel van de Spaanse linies. Willy Verschraegen wijst u op de nog steeds zichtbare Spaanse invloeden in de streek.

7. Fort St. Marcus
Willy Verschraegen vertelt over de betekenis van de forten in de strijd tegen het water en de bescherming van huis en haard.

8. Boekweit
Verwijzend naar het gemeentewapen vertelt Sankie Koster over de geschiedenis van dit ooit voor de streek zo belangrijke gewas.

9. Joos van Ghistele
Sankie Koster stelt u voor aan de landheer, ontdekkingsreiziger en kruisvaarder Joos van Ghistele, de Marco Polo van Zuiddorpe.

10. Kerkenpaden
Vanuit de wijde omgeving gingen de boeren gezinnen op zon- en feestdagen ter kerke en namen de kortste route dwars door de velden en landerijen. Christian Buijs-Waelput neemt u mee.

11. De staande wip
Het op één na oudste schuttersgilde van Nederland huist in Zuiddorpe. Nog steeds een volkssport pur sang. Schutter Harald Verstraeten is trots op de tradities.

12. Pluimen vogels
Met pijlen worden ‘vogels’ uit de staande wip geschoten. Zijn kleurrijke pluimen maken Etienne Inghels uniek in Europa.

13. Vogels in Zuiddorpe
Gepassioneerd vogelaar Eddy Matthijs wijst u op vogels die zich thuis voelen in het kleinschalige en afwisselende landschap rond het dorp.

14. Aspergedurpe
Al decennia lang is Zuiddorpe vermaard om zijn asperges. Chef-kok Sjef de Cock legt uit waar deze traditie vandaan komt.

15. Onder de Linden door Marie-Cécile Moerdijk
Voor dorpsgenoten van weleer leest Marie-Cécile Moerdijk haar gedicht ‘Onder de Linden’ voor. De ode aan het dorp maakte ze -lang geleden- voor een verre verwant met wie ze de liefde voor het dorp met zijn eigen dialect deelde.